service
Ismerjük meg készségeinket!
A TÁMOP - 6.1.2/2011/1-2012-0129 " Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a Zöld Bárók Kft - nél" projekt keretében a jövőben még több figyelmet fordítunk a munkatársainkat érintő egészségfejlesztő programokra, ezen belül a stressz kezelésre, az egészségtudatos életforma elsajátítására, a táplálkozás, rendszeres testmozgás, és a dohányzás káros hatásainak megismertetésére.
Egészségünkre! - gyümölcsfogyasztással és a megfelelő folyadékbevitelért
Tavaszodik, közeledik a nyár, és újra rengeteget hallunk majd a folyadékveszteség veszélyeiről. Arról viszont igen keveset hallhatunk, hogy a folyadékpótlásnak a legegészségesebb módja, ha gyümölcsfogyasztás révén érvényesítjük. Mintha elfelejtkeztünk volna fontosságáról, pedig az emberiség számára mindig is különösen nagy jelentősége volt a gyümölcsöknek.
Miért dohányzom?
A TÁMOP 6.1.2. pályázati programok keretében a dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszoktatás témakörében csoportfoglalkozásokat tartunk a munkavállalóink számára áprilisban két alkalommal. A foglalkozásokon a dohányzással kapcsolatos "élményeket" oszthatják meg a résztvevők egymással.
A zöldségfélék, mint vitaminforrások
A legtöbb zöldségféle fehérjében szegény, kivétel a borsó, a bab és a földimogyoró, melyek 4-6%-ot tartalmaznak. Bennük a B12- és a D-vitamin kivételével az összes vitamin előfordul. Az egyes zöldségfélékben nagy mennyiségben jelen levő karotin szervezetünkben A-vitaminná alakul.
Olvasóink receptajánlatai
A Zöldbárók Kft. a tavaszi hónapokban több programot indított az egészségtudatos életmód jegyében. A programba bevont munkatársak aktív részvételét tükrözik az alábbi receptajánlatok is.
Milyen sportot válasszunk?
A rendszeres testmozgás az egészséges életmód egyik legfontosabb alapja. Erősíti, fejleszti izmait, lazítja ízületeit, így azok nem merevednek meg, nem fájnak. A rendszeresen megmozgatott ízületek megőrzik erejüket és mozgékonyságukat, így csak később jelentkeznek bennük az öregedéssel együtt járó tünetek: az elhasználódás és a kopás.
TÁMOP program - 2014 évi fenntartási időszakban
„Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok megvalósítása a „ZÖLD BÁRÓK” Kft-nél” projekt keretében 2014 őszén futball és ping – pong bajnokságok is megvalósításra kerültek.   Idézzük fel a közös emlékeket fotóinkkal!